Manoushka Zeegelaar Breeveld en Iraida Markus-Meerzorg (Talent Agent van Meerzorg Talents) zijn de oprichters van Stichting Kleur in film en tv en de initiatiefnemers van de webserie OVER KLEUR GESPROKEN.

Ze pleiten al jaren voor meer inclusiviteit op het gebied van kleur in de AV-industrie. 
Het initiatief KLEUR wil de inclusiviteit van makers van kleur in de Nederlandse audiovisuele sector versnellen. Al meer dan 700+AV-professionals ondersteunen het initiatief, wat een duidelijk signaal is dat meer mensen de verandering willen zien.
Download de aanjager hier

De aanjager KLEUR resulteerde in onderzoek vanuit het Ministerie van OCW, uitgevoerd door DSP-groep. In de speciaal voor dit onderzoek in het leven geroepen begeleidingscommissie hebben vertegenwoordigers vanuit KLEUR, Filmfonds en DAFF plaats. Het rapport “Je kunt niet zijn wat je niet kunt zien” is op donderdag 25 mei 2023 aangeboden aan de Tweede Kamer door staatssecretaris Gunlay Uslu. 
Lees hier meer over het rapport.

Sinds 2020 maakt KLEUR de webserie Over Kleur Gesproken, in samenwerking met het Nederlands Film Festival (NFF). Voor seizoen 2 en 3 ging KLEUR met het NFF in zee met omroep Human en de NPO.
Het zijn weer hele fijne, kwetsbare, leerzame en zeer inspirerende gesprekken geworden, die bijdragen aan een strijd die KLEUR zeer aan het hart gaat: een diversere en inclusievere televisie en filmindustrie. Bekijk hier de afleveringen van OVER KLEUR GESPROKEN.

Meer informatie over STICHTING KLEUR IN FILM EN TV: www.kleurinfilmentv.nl