(6 januari 1970)
Opleiding
Studeerde af aan de Haagse Hogeschool, Culturele en maatschappelijke vorming.

Theater
Momenteel is Manoushka te zien in de nieuwe swingende voorstelling van Urban Myth Celia.

Manoushka was in 2018 te zien in de succesvolle voorstelling Woiski vs. Woiski (Orkater/Bijlmertheater). In 2017 jaar was Manoushka te zien in het theaterconcert I’m a Soulman en in de voorstelling We hadden Liefde, We hadden Wapens – naar de gelijknamige veelgeprezen roman van Christine Otten. In 2016 was zij te zien in de muzikale sensatie van een concert met de gelaagdheid van theater, Three Sisters in Concert van MATZER Theaterproducties en was zij samen met haar vader Borger Breeveld, te zien in de muzikale voorstelling Kerst in Paramaribo.

In 2015 was Manoushka te zien zijn in de voorstelling De Eenzame en in de voorstelling Sophie en Nola, een voorstelling over Dr. Sophie Redmond en kunstenares Nola Hatterman. In 2014 was Manoushka te zien in Gejaagd door de Wind (Gone with the Wind), een theaterbewerking naar een van de allergrootste filmklassiekers. Daarvoor had Manoushka rollen in diverse theaterproducties zoals o.a. Koninginnenacht, Eleni & Roos, Claus!, Amandla!, Bingo, Friezen, Het Verschil, Mama, Snorder King, Catwalk, Spong Gümüs Hirsi JahJah Tuur ©, Disco King, Romeo en Juliette, Koude Stemming en in de voorstelling De Koningin van Paramaribo, naar de gelijknamige roman van Clark Accord.

Televisie
In 2018 was Manoushka te zien in de One Night Stand XIII Tom Adelaar. De film werd genomineerd voor een Gouden Kalf Beste Televisiedrama. 

Het tweede seizoen van Centraal Medisch Centrum met o.a. Manoushka was in het voorjaar van 2018 te zien bij Videoland en bij RTL4. Het eerste seizoen werd in het najaar van 2016 uitgezonden.

De Telefilm Het Hart van Hadidah Tromp, met een kleine bijdrage van Manoushka, was in het voorjaar van 2018 te zien op NPO3.

In 2015 was Manoushka te zien in de politieserie Noord/Zuid (KRO). Daarnaast was zij ook te zien zijn in het eerste seizoen van de dramaserie De Fractie (VPRO) en in de RTL 4 serie Moordvrouw.
Zij was eerder ook te zien in tv-series/films als Lieve Celine, Van God Los, Mixed Up, Dokter Deen, Cops vs Killer, Waar is Shirley, Verborgen Gebreken, Johnny Bingo, Ebony, Madame Jeanette, Blauw Blauw, Domburg  en in Pleidooi.

Film
Manoushka was in 2017 jaar te zien in de speelfilms Kleine IJstijd en Oh Baby. Daarvoor was ze o.a. te zien in de speelfilms Wiplala, Valentino, Bellicher: Cel, Mijn Opa de Bankrover en in Sonny Boy.

Overig
Begin 2019 was Manoushka te horen in De Kloof, een nieuwe radiomonologen welke te horen was op NPO Radio 1.

Manoushka was eerder te horen in de hoorspelserie Pekelvlees, een hedendaags familiedrama. De serie werd uitgezonden op door Joodse Omroep op Radio 1.
Het luisterboek Dubbelspel van Frank Martinus Arion, voorgelezen door Manoushka werd in 2009 genomineerd voor het Beste Luisterboek.
Naast zingen en acteren, schrijft Zeegelaar Breeveld zelf ook scripts voor films, toneelstukken en muzikale voorstellingen. In 2006 en 2007 bracht ze de muziektheaterproducties VRIJ en No Spang uit en een gelijknamige cd.