(6 januari 1970)
Opleiding
Studeerde af aan de Haagse Hogeschool, Culturele en maatschappelijke vorming.

Theater
Komend najaar is Manoushka te zien in het theaterconcert I’m a Soulman en vanaf januari 2018 is zij te zien in de voorstelling Woiski vs. Woiski (Orkater/Bijlmertheater).
Manoushka was dit voorjaar te zien in de voorstelling We hadden Liefde, We hadden Wapens – naar de gelijknamige veelgeprezen roman van Christine Otten.
Vorig jaar was zij te zien in de muzikale sensatie van een concert met de gelaagdheid van theater, Three Sisters in Concert van MATZER Theaterproducties en was zij samen met haar vade

In het voorjaar van 2016 r, Borger Breeveld, te zien in de muzikale voorstelling Kerst in Paramaribo.
In 2015 was Manoushka te zien zijn in de voorstelling De Eenzame en in de voorstelling Sophie en Nola, een voorstelling over Dr. Sophie Redmond en kunstenares Nola Hatterman.

In 2014 was Manoushka te zien in Gejaagd door de Wind (Gone with the Wind), een theaterbewerking naar een van de allergrootste filmklassiekers.

Daarvoor had Manoushka rollen in diverse theaterproducties zoals o.a. Koninginnenacht, Eleni & Roos, Claus!, Amandla!, Bingo, Friezen, Het Verschil, Mama, Snorder King, Catwalk, Spong Gümüs Hirsi JahJah Tuur ©, Disco King, Romeo en Juliette, Koude Stemming en in de voorstelling De Koningin van Paramaribo, naar de gelijknamige roman van Clark Accord.

Televisie
Manoushka is komend najaar te zien in het tweede seizoen van Centraal Medisch Centrum, de ziekenhuisserie van RTL 4. Het eerste seizoen werd in het najaar van 2016 uitgezonden.

In het voorjaar van 2018 zal Manoushka te zien zijn in de Telefilm Het Hart van Hadidah Tromp.

In 2015 was Manoushka te zien in de politieserie Noord/Zuid (KRO). Daarnaast was zij ook te zien zijn in het eerste seizoen van de dramaserie De Fractie (VPRO) en in de RTL 4 serie Moordvrouw.
Zij was eerder ook te zien in tv-series/films als Lieve Celine, Van God Los, Mixed Up, Dokter Deen, Cops vs Killer, Waar is Shirley, Verborgen Gebreken, Johnny Bingo, Ebony, Madame Jeanette, Blauw Blauw, Domburg & Pleidooi.

Film
Manoushka heeft een rol bemachtigd in de nieuwe film Kleine IJstijd, van regisseur Paula van der Oest. De speelfilm is vanaf 19 oktober 2017 in de bioscopen te zien is.

Daarnaast zal Manoushka in het najaar ook te zien zijn in de debuutfilm van Thomas Acda Oh Baby.

Manoushka was te zien in Wiplala, de verfilming naar het beroemde verhaal van Annie M.G. Schmidt. Daarvoor was ze o.a. te zien in de speelfilms Valentino, Bellicher: Cel, Mijn Opa de Bankrover & Sonny Boy.

Overig
Manoushka was te horen in de hoorspelserie Pekelvlees, een hedendaags familiedrama. De serie werd uitgezonden op door Joodse Omroep op Radio 1.
Het luisterboek Dubbelspel van Frank Martinus Arion, voorgelezen door Manoushka werd in 2009 genomineerd voor het Beste Luisterboek.
Naast zingen en acteren, schrijft Zeegelaar Breeveld zelf ook scripts voor films, toneelstukken en muzikale voorstellingen. In 2006 en 2007 bracht ze de muziektheaterproducties VRIJ en No Spang uit en een gelijknamige cd.