(6 januari 1970)
Opleiding
Studeerde af aan de Haagse Hogeschool, Culturele en maatschappelijke vorming.

Theater
Eind 2020 is Manoushka te zien in de muziekvoorstelling Alles Komt Goed (Orkater).

In 2019 was Manoushka te zien in Decemberdagen (Bijlmer Parktheater), in de reprise van Woiski vs. Woiski (Orkater/Bijlmertheater) en in de swingende voorstelling Celia (Urban Myth).

Daarvoor speelde Manoushka diverse rollen in theaterproducties zoals o.a. I’m Soulman, We hadden Liefde, We hadden Wapens, Three Sisters in Concert, Kerst in Paramaribo, De Eenzame, Sophie en Nola, Gejaagd door de Wind, Koninginnennacht, Eleni & Roos, Claus!, Amandla!, Bingo, Friezen, Het Verschil, Mama, Snorder King, Catwalk, Spong Gümüs Hirsi JahJah Tuur ©, Disco King, Romeo en Juliette, Koude Stemming De Koningin van Paramaribo.

Televisie
In 2021 is Manoushka te zien in de korte film De Laatste Rit van Edson da Conceicao.

In 2019 was Manoushka te zien in De toekomst is fantastisch (VPRO). Een serie vol speculatieve fictie, gevoed door visionaire wetenschappers en denkers van nu. Daarnaast was Manoushka te zien in interactief sketch-programma Zoek de Fouten (SBS).

In 2018 was Manoushka te zien in de One Night Stand XIII Tom Adelaar. De film werd genomineerd voor een Gouden Kalf Beste Televisiedrama.

Verder was ze te zien in tientallenseries, waaronder o.a.: Nieuwe Buren, Het Hart van Hadidah Tromp, Centraal Medisch Centrum, Noord/Zuid, De Fractie, Moordvrouw, Lieve Celine, Van God Los, Mixed Up, Dokter Deen, Cops vs Killer, Waar is Shirley, Verborgen Gebreken, Johnny  Bingo, Ebony, Madame Jeanette, Blauw Blauw, Domburg en in de tv-serie Pleidooi.

Film
In 2019 was Manoushka te zien in de bioscoopfilm De Libi.

Daarvoor speelde zij diverse rollen in speelfilms waaronder o.a.: Oh Baby, Kleine IJstijd, Wiplala, Valentino, Bellicher: Cel, Mijn Opa de Bankrover & Sonny Boy.

Overig
In 2019 was Manoushka te horen in De Kloof, een radiomonoloog welke te horen was op NPO Radio 1.

in 2013 was ze te horen in de hoorspelserie Pekelvlees, een hedendaags familiedrama. De serie werd uitgezonden op door Joodse Omroep op Radio 1.
Het luisterboek Dubbelspel van Frank Martinus Arion, voorgelezen door Manoushka werd in 2009 genomineerd voor het Beste Luisterboek.

Naast zingen en acteren, schrijft Zeegelaar Breeveld zelf ook scripts voor films, toneelstukken en muzikale voorstellingen. In 2006 en 2007 bracht ze de muziektheaterproducties VRIJ en No Spang uit en een gelijknamige cd.